Dorpsstraat 1a 5113 TC Ulicoten

+31 (0)88 28 28 600 info@sommen.nl
Home    /    Projecten

3 Pluimveestallen
Hoeven

SOMMEN levert een project op met 3 pluimvee stallen, waarin hanen en hennen gescheiden opgezet worden. SOMMEN was verantwoordelijk voor het leveren en installeren van onze KVS3 computer voor klimaat en voer besturing, ook hebben wij de verlichting en complete elektrische installatie voorzien.

 

Warmtewisselaar

Bij de nieuwbouw stal heeft SOMMEN ook hun eigen warmtewisselaars geleverd en aangesloten.

De wisselaar is voorzien van een interne verwarming radiator waardoor losse kachels in de stal overbodig worden. Ook de in en uitblaas unit zijn uniek en door SOMMEN zelf ontwikkeld. Deze wisselaar onderscheid zich door het hoge rendement en de eenvoudige reiniging en onderhoud mogelijkheden.

 

Hanen en Hennen

Door de hanen en hennen gescheiden op te zetten worden er 2 voerpunten per stal gecreëerd. In totaal dus 6 voerpunten aangestuurd op 1 weger. De SOMMEN KVS3 computer is voor dit project zo aangepast dat meerdere voerpunten per stal mogelijk werden.

 

Data export

In samenwerking met FarmResult exporten wij dagelijkse productie gegevens via XML naar hun platform waarmee meer inzicht gecreëerd wordt. SOMMEN gebruikt hiervoor het standaard protocol van AgroConnect.

Samenwerking

FarmResult, AgroConnect, Smits Agro, CB-Groep

Downloads

‘De SOMMEN KVS3 onderscheidt zich op vele vlakken met de concurrentie.’